ثروتهای دیجیتالی

معرفی و آموزش ارزهای دیجیتال، درآمد ازاپها و سایتهای معتبر اینترنتی

ثروتهای دیجیتالی

معرفی و آموزش ارزهای دیجیتال، درآمد ازاپها و سایتهای معتبر اینترنتی

بهترین آنتی ویروس کدام است



تعداد زیادی برنامه آنتی ویروس وجود دارد، چگونه می خواهید بهترین را انتخاب کنید؟ از آنتی ویروسی که از قبل روی سیستم تان نصب است استفاده می کنید یا آنتی ویروسی که دوستتان توصیه کرده است؟ از کجا می فهمید کدام خوب است؟ موسسات تست آنتی ویروس، آن ها را هر ماه بررسی می کنند و آن ها را بر اساس تاثیر، کارایی و قابلیت استفاده رتبه بندی می کنند. بنابراین می توانید آگاهانه انتخاب کنید.

آنتی ویروس های رایگان در مقابل غیر رایگان

یکی از اولین تصمیماتی که هنگام انتخاب یک آنتی ویروس باید بگیرید این است که می خواهید برای خرید آن پولی خرج کنید یا نه؟ بیشتر آنتی ویروس ها رایگان نیستند. هر چند برنامه های رایگان و خوب زیادی هم وجود دارند. بنابراین برای محافظت از کامپیوتر تان لازم نیست حتما پول خرج کنید. به طور کلی برنامه های رایگان همان امکانات برنا مه های تجاری را دارند بنابراین به خوبی بدافزارها را شناسایی و غیر فعال می کنند. آنتی ویروس های تجاری امکانات اضافه ای هم دارند و مانند یک مجموعه امنیتی کامل عمل می کنند. امکاناتی مثل: دیوار آتش (Firewall) اضافی، سیستم ردگیری سرقت (anti-theft tracking)، آنتی اسپم، فیلتر phishing و امکاناتی از این قبیل. این امکانات ضروری نیستند. شما به یک مجموعه کامل امنیتی نیاز ندارید، شما فقط یک آنتی ویروس احتیاج دارید. آنتی ویروس های رایگان ممکن است با نمایش پیغام هایی برای آپدیت به نسخه پولی باعث آزار شما شوند. آن ها با نشان دادن امکانات نسخه رایگان شما را به خرید نسخه پولی تشویق می کنند. ممکن است این پیام ها شما را آزار دهد ولی در عوض نیاز به پرداخت هزینه سالانه برای آنتی ویروس ندارید.



از آنتی ویروس های مشهور استفاده کنید
ما توصیه می کنیم از یک آنتی ویروس مشهور و از محصولات شرکت های معتبر و قابل اطمینان استفاده کنید. این آنتی ویروس ها مورد تست و بررسی قرار می گیرند و می توانید عملکرد آن ها را ببینید. اگر از یک آنتی ویروس گمنام استفاده کنید، نخواهید توانست تست های زیادی برای آن پیدا کنید و از عملکرد آن بی اطلاع خواهید ماند. خطرناک تر از آن برخی بد افزار ها ممکن است خود را به شکل آنتی ویروس ها در بیاورند. این بد افزار ها ممکن است از نام هایی مانند Antivirus Live، Advanced Virus Remover و Internet Security 2010 استفاده کنند. این بدافزار ها وانمود می کنند آنتی ویروس هستند ولی در واقع بد افزار بوده و در پس زمینه مشغول کار های دیگری هستند. استفاده از آنتی ویروس های ناشناخته سیستم شما را در خطر آلوده شدن به بدافزار ها قرار می دهد. پس همیشه از آنتی ویروس های مشهور و معتبر استفاده کنید.



تست های انجام گرفته روی آنتی ویروس ها را بررسی کنید
سایت های زیادی برای مشاهده این تست ها وجود دارد. بهترین آن ها AV-Test است. AV-Test تست های منظمی روی آنتی ویروس ها انجام می دهد و آن ها را بر اساس میزان محافظت، کارایی و قابلیت استفاده رتبه بندی می کند. این رتبه بندی به شما نشان می دهد که آنتی ویروس ها چقدر در شناسایی و جلوگیری از بدافزار ها موفق هستند و یا رابط کاربری آنها چگونه است. وارد سایت AV-Test شده و نتایج تست های جدید انجام گرفته را مشاهده کنید. اگر از یک آنتی ویروس استفاده می کنید، می توانید نتایج آن را مشاهده کرده و از عملکرد آن مطلع شوید. اگر هم قصد انتخاب یک آنتی ویرس را دارید می توانید بهترین ها را از این سایت پیدا کنید. نمی توان آنتی ویروسی را به عنوان بهترین انتخاب کرد. حتی اگر این کار را بکنیم هم بهترین نرم افزار این ماه، ماه بعد شاید بهترین نباشد.



Windows Defender یا همان Microsoft Security Essentials
اگر در سایت AV-Test به دنبال آنتی ویروس رایگان مایکروسافت (همان Windows Defender یا Microsoft Security Essentials) بگردید شگفت زده خواهید شد، چون این نرم افزار در پایین ترین بخش رتبه بندی قرار دارد و قابلیت تشخیص آن صفر است. این نرم افزار مبنای سنجش بوده همه آنتی ویروس ها با توجه به این که چقدر از این آنتی ویروس بهتر هستند رتبه بندی می شوند. در واقع می توان گفت Windows Defender ضعیف ترین نتایج را در تست ها داشته است و قبل از اینکه برای دیگر آنتی ویروس ها مبنای سنجش قرار بگیرد همیشه در پایین جدول بود.



آنتی ویروس مایکروسافت قبلا نتایج خیلی خوبی کسب می کرد ولی کم کم طی سال ها افول کرد ولی مایکروسافت هنوز هم استفاده از این نرم افزار را توصیه می کند. واقیت این است که اگر اطلاعات زیادی در مورد کامپیوتر داشته باشید استفاده از Windows Defender مشکلی نخواهد داشت ولی برای حفاظت کامل بهتر است یک آنتی ویروس خوب نصب کنید. توجه داشته باشید که اگر از ویندوز 7 یا Vista استفاده می کنید، Windows Defender که همراه این ویندوز ها است آنتی ویروس نیست بلکه یک برنامه anti-spyware است که از شما در مقابل بد افزار ها حفاظت نخواهد کرد. فقط Windows Defender ویندوز 8 یک آنتی ویروس است.



نکات اساسی امنیت کامپیوتر را فراموش نکنید
انتخاب یک آنتی ویروس پایان کار نیست، بلکه فقط آغاز حفاظت از کامپیوترتان است. هر چقدر هم که آنتی ویروس تان قدرتمند باشد، بدافزار هایی پیدا خواهند شد که آنتی ویروس در مقابل آن ها آسیب پذیر باشد. سایر نکات برای حفظ امنیت سیستم تان را فراموش نکنید تا همیشه کامپیوتر امنی داشته باشید.



منبع : howtogeek

پایتخت هخامنشیان



جلگه‌ی مرودشت از روزگاران کهن مهد تمدن‌ و فرهنگ‌ در ایران بوده است. در حاشیه‌ی شرقی مرودشت، کوهی وجود دارد که امروز آن را «کوه رحمت» می‌خوانند؛ این نام ظاهراً ترجمه‌ی «کوه مهر» یا «کوه میثرا»ست. خود این نام نشان‌دهنده‌ی دیرینگی و کهن‌بودن منطقه است که البته دلالت بر جنبه‌ی ایزدی و تقدس آن در نزد ایرانیان باستان نیز دارد. افزون بر این، شواهد باستان‌شناسانه نشان می‌دهد که دشت مرودشت از دیرباز به لحاظ موقعیت ممتاز جغرافیایی و آب و هوای معتدل و وجود آب فراوان و خاک مناسب محل توجه مردم مختلف بوده است. به طوری که در این منطقه از ایران شاهد حضور تپه‌های پیش از تاریخی بسیاری هستیم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها به نام «تل باکون» در دو کیلومتری جنوب پارسه(تخت جمشید) واقع است و کهن‌ترین لایه‌های مسکونی آن به شش‌هزار سال پیش می‌رسد و در نقش‌ رستم در شش کیلومتری شمال تخت‌جمشید سنگ‌نگاره‌هایی از سه‌هزار سال پیش، یعنی از دوران ایلامی جدید شناخته شده است. (مرادی‌غیاث‌آبادی، ۱۳۸۱: ۹). همه‌ی این‌ها گواهی‌دهنده‌ی این نکته است که این محدوده‌ی جغرافیایی از پیش از هخامنشیان، در نزد مردم پرارج و ارزشمند بوده است. داریوش یکم (بزرگ) هم باتوجه به شایستگی‌های این منطقه در سال‌های حدود ۵۱۸ پ.م، صخره‌‌‌ی بزرگی را در حدود شمال غرب کوه مهر (=کوه رحمت) برگزید تا یکی از مهندسی‌ترین بناهای دنیای باستان را به عنوان ارگ شهر پارسه بنیان نهد. اگرچه بنیاد تخت جمشید به داریوش یکم منتسب است، اما شواهد حاکی از آن‌ است که پیش از آن‌که داریوش دست به احداث ابنیه‌ای بزند، هخامنشیان در منطقه حضور داشته‌اند. (کیانی، ۱۳۷۴: ۱۷۶) البته باید توجه داشت که پس از توجه داریوش به این‌جا بود که شهر پارسه به عنوان یکی از پایتخت‌های شاهنشاهی پارس‌ها مطرح شد. شهر «پارسه»‌ در سمت غرب و جنوب غربی و شمال غربی صفه واقع بوده است که چون خانه‌های ساکنان شهر از خشت خام بنا شده بود، خیلی زود از میان رفته است و به جز موارد معدود، نشانه‌های آن بسیار اندک هستند.

در جبهه جنوبی صفه ، در شرق پلکان اصلی، چهار کتیبه از داریوش بزرگ بر سنگی به درازای ۲۰/۷ متر و بلندی دو متر حک شده است که دو تای سمت چپ به پارسی باستان، سومی به ایلامی و شرقی‌ترین به بابلی است. در کتیبه نخست، داریوش پس از ستایش خدا، دعا می‌کند که اهورامزدا «این کشور پارس را که زیبا، خوب‌اَسپ و نیک‌مردم است» از «سپاه = (دشمن و از سال بد) قحطی و از دیو دروغ بپایاد.» در کتیبه دوم به جانشینان خود اندرز می‌دهد: «این قوم پارسی را بپای. اگر قوم پارسی پاییده شوند، اهورا برکت جاودانی بر این مردم ارزانی خواهد داشت.» در نوشته‌ی ایلامی داریوش از ساختن ارگ پارسه سخن می‌گوید و تصریح دارد: «بر بالای اینجا این دژ (بنا) ساخته آمد. پیش از آن در اینجا دژی ساخته نشده بود؛ به خواست اهورامزدا آن‌را برآوردم و آن را ایمن و زیبا و کافی ساختم.» (شهبازی، ۱۳۸۰: ۷۰۱ و ۷۰۲)


نام‌های پارسه

بعضی گمان کرده‌اند در برخی نوشته‌های یونانی از پارسه به صورت پارسیان و یا شهر پارسیان نام رفته است، اما این گمان مبنای استواری ندارد. در زبان یونانی، پرسه ‌پلیس یا صورت شاعرانه‌ی آن پِرسِپْ‌تولیس لقبی است برای آتِنِه، الهه‌ی خرد و صنعت و جنگ که «ویران‌کننده‌ی شهر‌ها» معنی می‌دهد. (لیدل و اسکات، ۱۹۶۸) این لقب را آشیل، شاعر یونانی سده‌ی پنجم پ.م در چکامه‌ی مربوط به پارسیان، به حالت تجنیس و بازی با الفاظ، در مورد شهر پارسیان به کار برده است. این ترجمه‌ی نادرستِ عمدی، به صورت ساده‌ترش، یعنی پرسه‌ پلیس در کتب غربی رایج گشته و از آن‌جا به مردم امروزی رسیده است. (اُمستد، ۱۹۴۸: ۱۷۳) کتزیاس، پزشک یونانی که سال‌ها در دربار اردشیر دوم به‌سر می‌برد در کتاب پرسیکا (۲۸، ۴۴-۴۵) به تشییع جنازه‌ی شاه هخامنشی در پرسه (persa) اشاره کرده که احتمالاً منظور از پرسه، تخت جمشید بوده است. (فرای، ۱۹۸۴: ۱۲۵) تخت جمشید نزد خود ایرانیان در زمان هخامنشیان به «پارسه» نامدار و نامور بود، به گونه‌ای که خشایارشا در سنگ‌نبشته‌ی خود بر دروازه‌ی ملت‌ها، از آن چنین یاد می‌کند:

سطر ۱۱ تا ۱۷: «خشایارشا می‌گوید: من به خواست اهورامزدا این دروازه‌ی همه‌ی کشورها (دروازه‌ی ملل) را ساختم. بسیاری چیزهای زیبای دیگری که در این پرسپولیس (پارسه) ساخته شد، من و پدرم انجام دادیم. هرچه را که ساخته شده و زیبا به‌نظر می‌رسد، همه را به خواست اهورامزدا کردیم.»

در دوره‌ی ساسانیان آن‌ را «صدستون» می‌خواندند که البته مقصود از این نام، تنها کاخ صدستون نبوده است، بلکه همه‌ی بناهای روی صفه را بدان نام می‌شناخته‌اند. در دوره‌های بعد در خاطره‌ی مردم فارس، صدستون به «چهل‌ستون» و «چهل‌مُنار» تبدیل شد. جزفا باربارو در سال ۱۴۷۴ میلادی، نخستین کسی است که آن ‌را چهل‌منار خوانده است.(شهبازی، ۱۳۷۹: ۲۱ و ۲۲)  اما پس از برافتادن هخامنشیان، خاطره‌‌ی آن‌ها با یاد پادشاهان افسانه‌ای پیشدادی و نیمه‌تاریخیِ کیانی درهم آمیخت و بنای شکوهمند پارسه را کار جمشید دانستند. مهرداد بهار با استناد به بندهش، کهن‌ترین دانش‌نامه‌ی ایرانی، باور دارد که پیوند این بنای باشکوه به جمشید دست‌کم به دوره‌ی ساسانیان بازمی‌گردد. در بندهش ایرانی می‌خوانیم: “ور جمکرد میان پارس به سرواگ است. ایدون گوید که جمکرد پایین کوه چمگان است.” (بهار، ۱۳۶۹: ۱۲۸) ایشان «جمکرد» را برابر پارسه و «سرواگ» را مرودشت امروزی یا بخشی از آن و کوه چمگان را همان کوه رحمت دانسته است. (بهار، ۱۳۷۲: ۲۱)


پارسه، کانون سیاسی و اداری هخامنشیان

شاهنشاهی هخامنشی در طول حیات خود شش پایتخت داشته است (کیانی، ۱۳۷۴: ۱۵۱): ۱- اَنشان ۲- هگمتانه ۳- بابل ۴- شوش ۵- پاسارگاد ۶- و تخت جمشید

حدود ۳۰ هزار لوح گلی که هرکدام تقریباً به اندازه‌ی یک کف دست هستند، در دهه‌ی ۱۳۱۰ خورشیدی در نتیجه کاوش‌های کاخ‌های خزانه و صدستون کشف شدند. این‌ها نبشته‌هایی بودند که از ۲۵۰۰ سال پیش و از زمان داریوش بزرگ و بدون هیچ تغییری فرادست می‌آمد. در نتیجه هیچ مورخی به هنگام استفاده از این منابع هرگز نگران نیست که بنا به ملاحظات سیاسی در منبعی تقلب شده باشد، ازیرا که در کنار سنگ‌نبشته‌ها، لوح‌های موجود تنها سندهای هم‌عصر، نامخدوش و بی‌چون‌وچرای تاریخ هخامنشیان‌اند. جالب است دانسته شود که آتش‌سوزی، با وجود آن‌که باعث سوختن و از میان‌رفتن همه چیز شده، اما موجب شده بود تا این گل‌های خام در آن حرارت داغ پخته شوند و تا به امروز از بین نروند. لوح‌های موجود، مربوط به سرزمین اصلی هخامنشیان یعنی پارس یا فارس امروز و سرزمین پرآب و جلگه‌ای ایلام در دامنه‌ی فارس مرتفع است. (کُخ، ۱۳۸۷: ۹ و ۱۰) تا پیش از بازخوانی لوح‌های گلی تخت جمشید، برداشت بیش‌تر دانشمندان، با تکیه بر نگاره‌های پلکان‌های تالار آپادانا و مجلس هیئت‌های نمایندگی که هرکدام هدیه‌هایی از سرزمین خود به همراه دارند، این بود که از تخت جمشید تنها برای برگزاری جشن‌ها به‌ویژه جشن نوروز استفاده می‌شده است. امروز می‌توان به‌آسانی این برداشت را مردود دانست. در هیچ‌جای تخت جمشید و نوشته‌های شاهان هخامنشی اشاره‌ای به نوروز نشده است، اما طبیعی خواهد بود که چنین تصور کنیم که این پیشکش‌ها در زمانی معین و هم‌زمان تقدیم می‌شده‌اند و این زمان معین، در صورت برگزاری نوروز از سوی شاهان هخامنشی، می‌توانسته است نوروز بوده باشد. این گمان، با این برداشت که کاخ‌های تنومند و گوناگون تخت جمشید تنها برای برگزاری جشن‌های نوروز ساخته شده‌اند، تفاوتی اساسی دارد. لوح‌های گران‌بهای گلی تخت جمشید امروزه ثابت کرده‌اند که همدان، شوش و پارسه (تخت جمشید) پایتخت‌های داریوش بوده‌اند. همدان و شوش میراثی بود از مادها و ایلامیان، و تخت جمشید را خود داریوش بر کرسی نشاند. (رجبی، ۱۳۸۷: ۳۰۶) استرابو نقل می‌کند که «شاهان هخامنشی تابستان را همدان خوش آب و هوا می‌گذراندند و زمستان را در شوش خوش آب و گرما و بهار را در تخت جمشید.» (استرابو، ۱۵، ۱/۱۶) با این همه امروز به یقین می‌دانیم که در زمان داریوش پایتخت و دیوان‌خانه‌ی اصلی هخامنشیان، تخت جمشید بوده و سررشته‌ی تمام امور در تخت جمشید به هم می‌پیوسته است (کخ، ۱۳۸۷: ۳۵) و از همدان و شوش به صورت ییلاق و قشلاق استفاده می‌شده است.



«پارسه» جایگاهی بود که فرستادگان ملت‌های مختلف برای سگالش و اتخاذ تصمیم و وحدت رویه در باره مسائل و مصالح عمومی گرد می‌آمدند و نقوش ۲۳ هیئت نمایندگی ملل که بر جبهه‌ی شرقی کاخ آپادانا موجود است، نمادی از حضور آنان است. این حضور همگانی را همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شد خشیارشا در سنگ‌نبشته خود تأکید و تأیید می‌کند. آن‌جا که در نبشته‌اش به سه زبان از دروازه ورودی تخت‌جمشید به نام «دروازه ملت‌ها» نام می‌برد و نشان می‌دهد که مردم از تیره‌های گوناگون به پارسه وارد می‌شده‌اند.

نشانه‌ها حاکی از آن است که کاخ ویژه‌ی داریوش معروف به «تَچَر»، دفتر کار داریوش بزرگ بوده است. واژه‌ی «تَچَر» که در سنگ‌نبشته‌ی داریوش برای نامیدن این کاخ‌ از آن یاد شده است به‌اشتباه «کاخ زمستانی» و «تالار آینه» تأویل شده است. بر پایه پژوهش‌های جدیدی که توسط یکی از پژوهشگران صورت پذیرفته است، به معنای «جایگاه گزیدن راه» یا به عبارتی «تالار شورا» می‌باشد. (برز آبادی فراهانی، ۱۳۷۶) پرفسور کخ درباره‌ی این قسمت از کاخ می‌نویسد: «با بررسی همه‌ی نگاره‌های درگاه‌های کاخ داریوش (تچر) در می‌یابیم که مخاطب همه‌ی این درگاه‌ها و هم‌چنین سنگ‌نبشته‌ها همیشه وارد شوندگان به کاخ و حاضران در تالار اصلی بوده‌اند. این طرح زمانی ارزش دارد، که این کاخ واقعاً برای دیدارکنندگان ساخته شده باشد. از این رو بر خلاف تصور رایج، این کاخ به‌زحمت کاخ مسکونی، بل دفتر کار داریوش و مرکز اداره‌ی امور مملکتی بوده است…» (کخ، ۱۳۸۷: ۱۵۶) لئوترمپلمن هم باور دارد که بناهای تخت جمشید کارکرد دیوانی و اداری داشته‌اند و مجموعه‌ای را که به حرم‌سرا مرسوم است، محل اقامت صاحب‌منصبان دیوانی بوده است. (کیانی، ۱۳۷۴: ۱۷۷)


پارسه، کانون اقتصادی و اجتماعی هخامنشیان

اسناد اقتصادی تخت جمشید انگاره و تصویر سودمندی را از این حوزه به دست می‌دهند. این حوزه بیش از یکصد شهرک و ماندگاه را در پارس و ایلام در بر می‌گرفته و به شش ناحیه تقسیم می‌شده‌است. (داندامایف، ۱۹۹۸: ۱۰۱-۱۰۴) که همگی حکایت از رونق اقتصادی و اجتماعی در شهر پارسه دارد. شواهد موجود به وجود راه‌ها و جاده‌های گسترده و پایوران و پیک‌هایی که از طریق این مسیرها از شهرهای آسیای مرکزی و شرقی به شوش و پارسه و برعکس سفر می‌کرده‌اند به‌وضوح اشاره دارند. (هالوک، ۱۹۶۹: ۳۶۵-۴۰۵) شایان گفتن است که بر خلاف تصور عموم، جاده‌ی شاهی که راه اداری شاهنشاهی بوده، از شوش آغاز نمی‌شده، بلکه ابتدای آن در پارسه بوده و در واقع این کانون هخامنشی را به سارد در غرب آسیای صغیر مرتبط می‌کرده است. (کیانی، ۱۳۷۴: ۱۷۸)



اسناد موجود در سال‌ها و ماه‌های مختلف نشانگر آمدوشد و رفت‌وآمدهای اقتصادی مردمی پویا از راه‌های سنگ‌فرش‌شده‌ی شوش به تخت جمشید و به‌عکس و یا دیگر راه‌هاست. راه‌ها و جاده‌هایی که در کاوش‌های باستان‌شناختی از دل خاک بیرون آمده‌اند، هخامنشیان را به‌عنوان منسجم‌ترین ومستحکم‌ترین و عالی‌ترین شکل حکومت در دنیای باستان می‌شناسند که شاهراه‌های بزرگ و طولانی از شمال به جنوب و ازشرق به غرب با پل‌ها و چاپارخانه‌ها احداث کردند. (دانشوران غربی، ۱۳۵۴: ۳۰) از ویژگی‌های زیستگاه هخامنشیان وجود باغ‌ها و پردیس و پارک‌های فراوان بوده است که به کَرات مورخان یونانی بدان اشاره کرده‌اند. اکنون در لوح‌های دیوانی تخت جمشید، به فراوانی به نشانه‌هایی از این باغ‌ها بر می‌خوریم. یکی از این باغ‌ها نام بسیار وعده‌دهنده‌ی «همه خوش‌بختی» را داشته است. (کخ، ۱۳۸۷: ۳۱۲) و همان‌گونه که یونانیان از تخت جمشید گزارش داده بودند و امروز الواح گلین تایید کرده‌اند، بخش عمده‌ای از مالیات‌ها در خزانه‌ی سلطنتی پارسه نگهداری می‌شد. (داندامایف، ۱۹۹۸: ۱۰۱-۱۰۴)

باری، با وجود توجه به همدان، شوش، پاسارگاد و به‌ندرت بابل، پارسه یا چنان‌که یک نبشته‌ی مصری می‌گوید: «شهری که داریوش بیش از همه جا دوست می‌داشت»، (هینتس، ۱۳۸۸:  ۱۸۴) پایتخت اصلی و مرکز اسناد و گنجینه‌های دولتی بوده و همه‌ی راه‌ها به آن‌جا منتهی می‌شده است. یقیناً که تنها یک دیوان اداری منظم و کارآمد می‌توانسته است بر کار دشوار مدیریت گستره‌ی عظیم شاهنشاهی هخامنشی فائق آید. دستاورد ایرانیان در آن زمان، ایجاد ساختار اداری‌ِ منظمی بود که تا به امروز هم‌چنان دوام آورده است. چنان‌که پرفسور کُخ در این باره می‌نویسد: «دیوان‌سالاری امروز ما غربی‌ها متأثر و نشأت گرفته از نظام دیوانی هخامنشی است.» (کخ، ۱۳۸۷: ۳۴۷)


منبع : shehni

اولین بازی پلی‌استیشن 4 که می‌توانید با آن صحبت کنید



استفاده از کنترل صوتی و دستیار صوتی در وسایل همراه، تلویزیون‌ها و محصولات صوتی و تصویری تدریجاً گسترش یافته ولیکن در دنیای بازی کمتر از این نوع تعامل با کنسول‌ها و دستگاه‌های بازی استفاده شده است. کینکت مایکروسافت راه را برای گسترش این روش نوین هموار کرده و کم‌کم سایر کنسول‌ها و از جمله پلی‌استیشن 4 سونی هم باید از آن استفاده کنند. در ادامه اولین عنوانی که برای بازی با فرامین صوتی روی کنسول PS4 سونی معرفی شده را بررسی می‌کنیم.

کنسول PS4 از نظر قدرت پردازشی به ویژه پردازش گرافیکی نسبت به رقیب مایکروسافتی خود پیشتاز است و یکی از دلایل اصلی فروش خوب آن هم، همین مورد بوده است. کنسول سونی به نظر برخی از بازی‌خورها بهتر است چرا که گرافیک قوی‌تر، کنترلر جالب و امکانات کاربردی‌تری دارد، ولی عده‌ی دیگری به ایکس‌باکس وان و واسط گرافیکی شبیه ویندوز 8 آن بیشتر علاقه دارند چرا که علاوه بر سیستم عامل آشنای آن، امکاناتی مثل کینکت 2 و نرم‌افزارهای مفیدی مثل اسکایپ هم در آن پیش‌بینی شده است. بخش تلویزیون آن هم به نظر برخی بسیار مفید است.

به هر حال کینکت 2 در ایکس‌باکس وان یکی از دلایلی است که برخی بازی‌خورها را به سمت خرید آن سوق می‌دهد. کینکت اول و حالا نسخه‌ی دوم آن برای شناسایی حرکات کاربر و استفاده از آن در انجام بازی‌ها یا استفاده از مالتی‌مدیا و نرم‌افزارها به کار می‌رود. میکروفون و پردازش خوب صدا هم از مزایای آن است.

در پلی‌استیشن 4 قطعاً استفاده از دستورات صوتی به راحتی ایکس‌باکس وان نیست، بنابراین سازنده‌ی بازی There Came an Echo برای عرضه‌ی نسخه‌ی پلی‌استیشنی این عنوان جالب با مشکلاتی روبرو خواهد شد. قبلاً قرار بر این بود که این بازی برای ایکس‌باکس و پی‌سی عرضه شود. یک بازی استراتژی کار تیمی که با استفاده از دستورات صوتی می‌توان از آن لذت برد. البته گیم‌پد یا دسته‌ی بازی هم در انجام آن بسیار مفید است ولی ضروری و الزامی نیست.

دستورات صوتی که برای این بازی تعریف شده شاید کامل و قوی نباشند و این موضوع در مورد هر سه نسخه‌ی پی‌سی، ایکس باکس و پلی‌استیشن 4 صدق می‌کند، اما امکان اضافه کردن و بهینه کردن دستورات وجود دارد. نکته‌ی مثبت کار این استودیوی بازی‌سازی این است که یک عنوان جالب را برای هر سه کنسول عرضه می‌کند.

سازنده‌ی بازی می‌گوید توسعه‌ی نسخه‌ی مخصوص پلی‌استیشن 4 به سرعت انجام می‌شود و نسبتاً آسان است. حتی مراحل ابتدایی برنامه‌نویسی صوتی هم انجام شده است ولی هنوز مشخص نشده که چه زمانی شاهد فروش بازی در فروشگاه‌ها خواهیم بود.

نسخه‌ی مخصوص پی‌سی در اولویت قرار دارد و حدود 6 ماه دیگر روی Steam عرضه می‌شود. این نسخه از تکنولوژی صوتی ویژه‌ی اینتل به نام RealSense پشتیبانی می‌کند. نسخه‌ی مخصوص پلی‌استیشن 4 و ایکس‌باکس وان ممکن است هم‌زمان عرضه شوند ولی فعلاً خبری در مورد زمان عرضه در دست نیست.


منبع : arshnews

خطای مرورگرها



گاهی اوقات برای شما نیز پیش آمده است که به خطاهایی در مرورگرها بربخورید که معنای دقیق آن ها را نمی دانید. در صورتی که درک دقیقی از خطاها داشته باشید می دانید که چه باید کنید.

توجه داشته باشید که مرورگرها به هنگام نمایش نوع و کلمات خطاها متفاوت عمل می کنند، هشدارهای مربوط به یک خطای گواهینامه یا نرم افزارهای مخرب در مرورگرهای مختلف، متفاوت است اما معنای یکسانی دارند.

خطا در گواهینامه (Certificate Error) یک خطای گواهینامه SSL و یا خطای گواهینامه امنیتی زمانی نشان داده می شود که در رمزگذاری HTTPS مشکلی به وجود آمده باشد. شما تنها این خطا را هنگامی مشاهده می کنید که بخواهید به یک وب سایت با استفاده از HTTPS متصل شوید.

زمانی که از رمزگذاری HTTPS استفاده می کنید، وب سایت ها گواهی را ارائه می کنند که نشانه قانونی بودن آن ها است. به عنوان مثال Google.com دارای گواهینامه امنیتی است که توسط یک مرجع قانونی صادر شده است. این مرجع صادر کننده گواهینامه همان صاحب واقعی گوگل است. هنگامی که شما با استفاده از HTTPS به گوگل متصل می شوید، گوگل یک گواهینامه امنیتی ارائه کرده و مرورگر شما آن را بررسی می کند که آیا به سرور اصلی متصل شده اید و یا این که سرور دیگری است که تظاهر به گوگل بودن، می کند.

زمانی که با یک خطای گواهینامه رو به رو می شوید این بدان معناست که لزوما به یک وب سایت قانونی متصل نمی شوید. برای مثال زمانی که می خواهید با استفاده از یک شبکه عمومی Wi-Fi به وب سایت بانک خود متصل شوید و این خطا را می بینید، این امکان وجود دارد که شبکه به خطر افتاده و یا این که کسی می خواهد یک وب سایت جعلی برای شما نمایش دهد.



با این حال این خطا می تواند ناشی از عدم موفقیت وب سایت در آماده سازی مجدد خود و یا در پیکربندی گواهینامه دچار مشکل شده است. بهتر است با مشاهده این پیغام سعی در ادامه دادن نداشته باشید.

اخطارهای فیشینگ و تروجان ها مرورگرها اخطارهای مربوط به تروجان ها و فیشینگ ها و یا به عبارتی جعل اسناد وب را نمایش می دهند. این که شما از کدام مرورگر مثل کروم، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر و سایر آن ها استفاده می کنید فرقی نمی کند. مرورگرها به صورت منظم لیستی از وب سایت های خطرناک را دانلود می کنند و زمانی که شما در تلاش برای اتصال به این وب سایت ها هستید، یک پیغام خطا برای شما به نمایش در می آید.



وب سایت هایی که در این لیست قرار می گیرند می تواند به دلیل ان باشد که آن ها حاوی نرم افزارهای مخرب هستند و یا ان که در تلاش برای جعل یک وب سایت واقعی به منظور سرقت اطلاعات حساس شما مانند پسورد، شماره کارت اعتباری و سایر موارد هستند.

در صورتی که وب سایت مورد نظر از جانب مدیران ان درست شود می بایست از لیست حذف شود، تا زمانی که نام وب سایت در لیست مورد نظر است نمی توانید به آن متصل شوید.

خطای Not Found 404


ممکن است به هنگام دسترسی به وب سایت های متفاوت، خطاهای مختلفی را مشاهده کنید اما یکی از رایج ترین این خطاها، خطای Not Found 404 است و بدین معناست که در حال تلاش برای دسترسی به صفحه ای هستید که وجود ندارد. این پیغام خطا توسط یک سرور راه دور تولید شده و برای مرورگر شما فرستاده می شود. در صورتی که با این خطا مواجه شدید، یا این که آدرس وارد شده صحیح نیست و یا این که صفحه مورد نظر حذف شده است.

سفارشی کردن خطا در صفحه


صاحبان وب سایت ها می توانند خطاهای مختلفی را بر روی صفحه وب خود سفارشی کنند. به عنوان مثال سایتی که عکس آن را برای شما به نمایش گذاشته ایم برای سفارشی کردن این خطا از بلزی های کلاسیک بهره گرفته است. این خطاها برای کمک به مراجعه کنندگان به سایت طراحی شده اند تا سریع تر بتوانند به آن چیزی که می خواهند، دسترسی داشته باشند و جنبه مخرب ندارد.

Server Not Found


یک پیام “Server not found”‌ که در مرورگرهایی همچون فایرفاکس یا کروم نمایش داده می شود بدین معنی است که وب سایتی که می خواهید به آن دسترسی داشته باشید توسط مرورگر شما پیدا نشده است. در هر صورت زمانی که شما آدرس را تایپ کرده و با این پیام مواجه می شوید یا صفحه مورد نظر شما وجود ندارد و یا آن که سرور DNS خاموش (Down) است و یا این که تنظیمات فایروال، پروکسی و .... بر روی سیستم وجود دارد.

Unable to Connect


خطای Unable to Connect تقریبا شبیه به خطای Server Not Found به نظر می رسد اما معنی متفاوتی می دهد. در این حالت مرورگر با موفقیت به سرور DNS متصل شده و مشخص است که وب سایت در محل مورد نظر خود قرار گرفته است اما به هر دلیلی مرورگر نمی تواند با هر تلاشی، پاسخی را از سرور وب سایت دریافت کند. این مشکل می تواند به دلیل وجود پروکسی و یا فایروال باشد و تنظیمات شبکه به درستی انجام نشده است یا این که وب سرور شما Down است. خطاهای بسیاری در دنیای اینترت وجود دارد اما این ها از جمله شایع ترین خطاها هستند.



منبع : tebyan

جیمیل از 2007 تا کنون !

جیمیل یکی از اولین محصولات ایمیل مبتنی بر وب است که در ابتدا فضای مورد نظر به منظور ذخیره سازی را 1 گیگابایت در نظر گرفت.  جیمیل در سال 2004 ارائه شده و بعد از 5 سال نسخه بتا آن ارائه شد و تا سال 2007 در اختیار عموم قرار نگرفته بود !


در آن زمان ارائه دهندگان خدمات ایمیل مبتنی بر وب به طور معمول 2 الی 4 مگابایت فضای ذخیره سازی را ارائه می کردند. با گذشت زمان گوگل به دنبال افزایش این فضا بوده که در حال حاضر 15 گیگابایت را به هنگام ثبت نام یک حساب کاربری جدید در اختیار کاربران قرار می دهد.


گوگل سنت شکنی کرده و یک رابط سازماندهی پیام جدید ارائه کرده است که پیام ها را براساس موضوعات آن ها دسته بندی می کند و یک صندوق ورودی بسیار تمیز را برای شما ایجاد می کند.

همچنین جیمیل این اختیار را به کاربران می دهد تا بتوانند موضوعات جدید را از موضوعات قدیمی جدا کنند و بتوانند برای تمامی موضوعات برچسب یا Labels در نظر بگیرند. بدین ترتیب می توان عملیات فیلترینگ را نیز انجام داد و پیام هایی را که با برچسب فولدر مورد نظر مرتبط نیستند را فیلتر می کند. استفاده از Label امکانات متنوع تری را نسبت به فولدر در اختیار کاربران قرار می دهد.

در ابتدا بهتر است با برخی از ویژگی های جیمیل آشنا شوید تا دلیل استفاده از آن را بهتر بدانید.





جیمیل مقدار زیادی فضای ذخیره سازی فراهم می کند

جیمیل 15 گیگابایت فضای ذخیره سازی رایگان را در اختیار کاربران قرار می دهند تا بتوانند پیام های خود را برای مراجعات بعدی ذخیره کنند. البته توجه داشته باشید که این مقدار فضا با گوگل درایو و Google+ Photos به اشتراک گذاشته شده است.



بهتر از همه این موضوع است که جیمیل همواره در حال افزایش این فضای ذخیره سازی است و کاربر نباید برای این موضوع نگران باشد اما در صورتی که کسی تصور می کند این فضا برایش کافی نیست می تواند اقدام به خریداری کند.


گفتگو در ایمیل براساس موضوعات سازماندهی شده است.

ایمیل ها به صورت اتوماتیک بر اساس موضوع (Subject) گروه بندی شده اند. زمانی که شما پاسخ پیامی را دریافت می کنید آن پیام با توجه به موضوع در یک دسته قرار می گیرد. تمامی پیام های پیشین با توجه به موضوعشان به صورت عمودی قرار گرفته اند و شما می توانید به راحتی برای مشاهده تمامی گفتگوها بر روی آن ها کلیک کنید.




بررسی ویروس ها و تروجان ها


جیمیل همواره اسکنرهای ضد ویروس و ضد تروجان خود را به روز می کند تا بتواند بالاترین نوع امنیت و محافظت را برای کاربران خود فراهم کند. زمانی که شما می خواهید ایمیلی را ارسال کنید و در آن فایلی را ضمیمه می کنید این فایل در سرورهای گوگل ذخیره می شود اما اگر این پیام آلوده به ویروس یا تروجان باشد، جیمیل هشداری را مبنی بر این موضوع نمایش داده و بلافاصله پیام های متخلف را قرنطینه می کند.

در جیمیل راهی برای خاموش کردن این اسکنر ویروس ها وجود ندارد و از ارسال فایل های اجرایی (.EXE) جلوگیری می کند. در صورتی که شما واقعا نیاز به ارسال یک فایل اجرایی دارید در ابتدا باید آن را در قالب Rar یا Zip قرار دهید. همچنین جیمیل یک فیلترینگ عالی برای هرزنامه ها و یا پیام های ولگرد دارد.




جیمیل در مرورگرها


در ابتدا بهتر است با رابط هایی که امکان دسترسی به جیمیل را به شما می دهند آشنا شوید. مرورگرهای وب اولین رابط هایی هستند که کاربران با آن ها آشنا می شوند و می توانند با استفاده از انواع مرورگرها همچون گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس و ... به جیمیل دسترسی پیدا کنند.


سرعت و سادگی در یافتن پیام ها با استفاده از کادر جستجو
قدرت جستجوی بالای گوگل این امکان را به شما می دهد تا بتوانید به سرعت در ایمیل های خود گشت زده و پیام مورد نظر خود را بیابید. برای این کار در کادر مورد نظر عبارت مورد نظر خود را وارد کرده و Enter را بزنید.



علاوه بر این، اپراتورهای جستجوی پیشرفته به شما کمک می کنند تا با استفاده از  نمادها و یا کلمات پرس و جو، جستجوی خود و عبارات وارد کرده را اصلاح کنید و به راحتی موضوع مورد جستجوی خود را پیگیری کنید. برای استفاده از این ویژگی فلش رو به پایین کادر را فشار دهید.



در این حالت شما کادری را مشاهده می کنید که به شما امکان می دهد جستجو را براساس شخص ارسال کننده (From)، TO، موضوع (Subject)، محتوای پیام، فایل های ضمیمه شده و سایر موارد انجام دهید.




منبع : تبیان