انتخاب یک سرویس میزبانی مناسب ، همواره یکی از دغدغه بسیاری از کاربران می باشد ، علی الخصوص کاربران تازه کار و ناوارد که به تازگی قدم به دنیای مجازی نهاده اند و یا اولین بار است که می خواهند پایگاه اینترنتی راه اندازی نمایند.
انتخاب یک سرویس مناسب میزبانی از چند جهت اهمیت ویژه دارد :
اول : برای راه اندازی یک سایت و توسعه و جذب کاربر معمولا هزینه و وقت زمانی صرف می شود ، یک میزبان وب بدون کیفیت قطعا می تواند ضربه ایی بزرگ به این سرمایه ها وارد نماید و حتی باعث نابودی تمام این وقت و هزینه گردد. و بالعکس یک میزبان وب خوب می تواند موجب رشد بهتر و جلب بازدیدکننده بیشتر برای سایت باشد.
به عنوان مثال موتور های جستجو به طور مرتب در طول روز و یا در طول هفته (بستگی به مشخصات سایت دارد) بارها و بارها محتوای سایت را ایندکس می کند ، هر چه تعداد مراحل ایندکس بیشتر باشد و هر چه سرعت بارگذاری سایت برای موتور جستجو بیشتر باشد ، می توان به رشد سایت بیشتر امیدوار بود . بنابراین هرچه قدر آپتایم سرویس دهنده شما بیشتر باشد و هر چه قدر سرعت لود سایت شما برای خزنده های جستجوگر بیشتر باشد این به نفع شماست.
از طرفی دان تایم های پی در پی موجب دلسردی کاربران از بازدید مجدد سایت شما خواهد شد و یا لود پایین در زمان افزایش های مقطعی بازدید ، برای توضیح بیشتر باید متذکر شویم بسیاری از میزبانان وب در هنگام افزایش ترافیک (افزایش بازدید سایت) سایت کاربر را معلق می کنند ، که این بدترین تجربه ایی است که یک مدیر سایت می تواند با آن مواجه شود.
یک میزبان وب خوب ، همواره برای کاربران خود احترام قائل است و همواره با درایت و دوراندیشی خود در زمان افزایش بازدید های مقطعی سایت کاربران را معلق نخواهد کرد.
یکی دیگر از نکات مهمی که باید بدان توجه
کرد این است که ، با توجه به دشوار بودن سخت بودن مدیریت سرور های
اشتراکی ، بسیاری از مدیران سرور با هر بهانه و اتفاقی (مثلا
افزایش موقتی بازدید) کاربر را وادار به انتقال به سرور های مجازی
می کنند.
اگرچه سرور های مجازی می توانند در مقایسه با هاست های اشتراکی
نقاط مثبتی داشته باشند ؛ اما نقاط ضعف فراوانی نیز دارند . به
عنوان مثال اگرچه یک سرور مجازی دارای منابع اختصاصی یا عدم وجود
اشتراک با کاربران دیگر می باشد ، اما مدیریت یک سرور مجازی نیازمند دانش و
تجربه و صرف وقت و هزینه است ، که اینها برای اغلب کاربران متوسط
دشوار می باشد.
همچنین در صورت ضعیف بودن مدیریت سرور های مجازی و اختصاصی نه تنها
امنیت آن ها بیشتر نخواهد بود ، بلکه امنیتی بسیار ضعیف می توانند
داشته باشند.
علاوه بر آن ، در سرور های مجازی (به خصوص سرور های مجازی ارزان قیمت) آن چنان منابع سخت افزاری نظیر رم و پردازنده به دست کاربر نخواهد رسید ! که در نتیجه انتقال یک سایت به سرور مجازی می تواند نتیجه پیشرفت یک سایت را معکوس نماید.
منش و مرام یک شرکت ، باید نقش تعیین کننده ایی در اولویت های انتخاب داشته باشد ، شرکت هایی که صرفا سودمحور هستند قطعا انتخاب خوبی برای کاربران نخواهند بود.
همچنین در همکاری با شرکت هایی که ادعا می کنند آپتایم سرور هابشان 100 درصد یا 99.99 هست و هیچ گزارش آپتایمی به صورت عمومی ندارند و در واقع سعی در فریب کاربر دارند باید تجدید نظر کرد زیرا همواره هر ادعا باید مستند به سند باشد ، اگر آپتایم سرور ها واقعا بالاست این یک مزیت بسیار خوب برای یک میزبان وب هست و چرا یک شرکت باید چنین مزیت مهمی را مخفی نگه دارد ؟ بنابراین ، اگر شرکتی را برای میزبانی انتخاب کردید حتما گزارش آپتایم آن را بررسی نمایید.
گزارش آپتایم باید استاندارد باشد ، یعنی
اولا شرکت های معتبری مانند Pingdom یا siteuptime و ... تهیه شده
باشد و ثانیا به صورت کامل و مشروح با ذکر جزییات هر ماه و هر روز
باشد و ثالثا با فاصله زمانی 5 دقیقه یکبار تهیه شده باشد.
گزارش هایی که با فاصله زمانی 30 دقیقه و یا 60 دقیقه تهیه شده
باشند اعتبار ندارند.
دقت کنید یک میزبان با آپتایم بالا ، یکی از
بهترین انتخاب ها است ، زیرا آپتایم بالا نشان دهنده فاکتور های
مثبت زیادی می باشد :
- استفاده از دیتاسنتر هایی با کیفیت بالا
- استفاده از سرور ها و قطعات سخت افزاری مطمئن
- تیم فنی قوی و با تجربه
- مانیتورینگ واقعی سرویس ها
- کیفیت بالای سرویس ها
نکته بعدی برای انتخاب یک سرویس دهنده وب ، داشتن نسخه بک آپ می باشد ، اگرچه مسئولیت تهیه بک آپ در تمام دنیا با خود کاربر است ، اما این باعث نمی شود که سرویس دهنده هاستینگ در انجام وظایف خود کوتاهی کند ، بنابراین همواره از موجود بودن نسخه های به روز بک آپ نزد میزبان خود اطمینان حاصل کنید.
از دیگر اولویت های انتخاب یک میزبان وب
امنیت آن است ، علی الخصوص در مواردی که اطلاعات مهمی بر روی سرور
دارید ، البته امنیت مطلق وجود ندارد ، تامین امنیت بر روی سرویس
های میزبانی اشتراکی امری دشوارتر می باشد ، به این سبب که ممکن
است ، خرابکاران با استفاده از باگ هایی که بر روی برنامه کاربران
وجود دارد بتوانند به سرور دسترسی پیدا کنند.
بنابراین استفاده از اسکنرهای پیشرفته و بروز برای یافتن فایل های
مخرب احتمالی می تواند امنیت را تا حد بالایی ارتقا دهد.
آخرین نکته ایی که یک میزبان وب باید داشته باشد ، امکان گارانتی بازگشت وجه می باشد ، میزبانی وب یک سرویس خدماتی است که به کاربران ارائه می شود ، و کاربر تا زمانی که از این سرویس استفاده ننماید نمی توند به کیفیت و آپتایم و دیگرموارد مدنظر خود دست یابد.
یکی از اصول مشتری مدارای گارانتی بازگشت وجه (بی قید و شرط) و گارانتی آپتایم است ، مشتری این حق را باید داشته باشد تا در یک دوره یک ماهه (و بیشتر) بتواند سرویس میزبانی را مورد ارزیابی قرار دهد که آیا اولا این سرویس خواسته های او را تامین می نماید ؟ و ثانیا آیا امکاناتی که انتظار داشته توسط میزبان وب فراهم شود ، فراهم شده ؟
گارانتی آپتایم نیز ، نشان دهنده کیفیت و خدمات سرویس هاست ، گارانتی آپتایم نشان دهنده تعهد میزبان نسبت به کاربر خود می باشد ، و یکی از استاندارد های مهم میزبانی می باشد.
نکته مهم دیگر ، پاسخگویی سریع بخش پشتیبانی به درخواست های کاربران می باشد ، البته این مورد اخیر هنگامی موثر و ارزشمند است که موارد دیگر در یک سرویس دهنده موجود باشد. و همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که سرویس خوب ، سرویسی می باشد که کمتر نیاز به بخش پشتیبانی داشته باشد.
http://www.tehranhosting.ir/hosting-linux.html